Tijdelijk onvoldoende inkomen

Het is niet altijd gemakkelijk om rond te komen wanneer u een eigen bedrijf heeft. De IASZ kan zelfstandigen helpen, die tijdelijk onvoldoende inkomen hebben of hun bedrijf moeten beëindigen omdat het niet levensvatbaar is.

Tijdelijk onvoldoende inkomen, betalingsproblemen of geen geld voor investeringen

Heeft u tijdelijk onvoldoende inkomen uit uw bedrijf om rond te komen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een aanvullende uitkering tot bijstandsniveau. Dit kan voor maximaal één jaar.

Kunt u een noodzakelijke investering niet opbrengen of zijn er betalingsproblemen? Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een rentedragend krediet (maximaal € 193.784). De rente is acht procent op jaarbasis.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een aanvullende uitkering, rentedragend krediet of een borgstelling gelden de volgende voorwaarden:

  • u bent minimaal 18 jaar;
  • u heeft nog niet de AOW-leeftijd bereikt;
  • uw bedrijf is levensvatbaar. Dat wil zeggen dat uw inkomen uit uw bedrijf, na bijstandsverlening, eventueel aangevuld met andere inkomsten voldoende oplevert voor u en uw gezin en het voortbestaan van uw bedrijf;
  • u voldoet aan de vestigingseisen;
  • u werkt minimaal 1.225 uur per jaar in uw bedrijf.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Voor het aanvragen van een uitkering als zelfstandige kunt u een afspraak maken met onze consulenten. U kunt ons bellen op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur, op telefoonnummer (023) 548 58 68.

Ook kunt u dagelijks langskomen op het inloopspreekuur van 8.30 tot 13.00 uur.