Ik ben zelfstandig ondernemer

Heeft u een eigen bedrijf en heeft u daarbij financiële problemen? Dan kan de IASZ u mogelijk helpen.

Tijdelijk onvoldoende inkomen

Heeft u tijdelijk onvoldoende inkomen uit uw bedrijf om rond te komen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een aanvullende uitkering tot bijstandsniveau voor één jaar.

Betalingsproblemen of geen geld voor een noodzakelijke investering

Bij betalingsproblemen of gebrek aan geld voor investeringen, kan de IASZ een rentedragende lening geven. De rente die u over de lening moet betalen is acht procent op jaarbasis (in 2018).

Zelfstandig ondernemer van 55 jaar of ouder

Als u 55 jaar of ouder bent en minimaal 10 jaar als zelfstandige werkt, kunt u mogelijk een aanvulling krijgen op uw inkomen tot u recht heeft op AOW.

Beëindigen van een bedrijf dat niet levensvatbaar is

Als u uw bedrijf moet beëindigen, komt u misschien in aanmerking voor een tijdelijke aanvullende uitkering tot bijstandsniveau. Met behulp van deze uitkering kunt u uw bedrijf op een goede en verantwoorde manier beëindigen. Zo kunt u bijvoorbeeld lopende opdrachten afmaken of uw voorraden verkopen.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Voor het aanvragen van een uitkering als zelfstandige kunt u een afspraak maken met onze consulenten. Telefoon (023) 548 58 68 (op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur). Ook kunt u dagelijks langskomen op het inloopspreekuur van 8.30 tot 13.00 uur.