Noodfonds Energie

Naast de energietoeslag 2023 kunt u in 2024 een bijdrage aanvragen uit het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds is een samenwerking tussen het kabinet en de energieleveranciers. Als u moeite heeft met het betalen van uw energierekening kunt u een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie.
Let op: dit is een landelijke regeling waar de gemeente geen rol in heeft.

Wanneer komt u in aanmerking voor een bijdrage uit het Noodfonds?

Om steun te krijgen uit het Noodfonds kijken zij naar de hoogte van uw energierekening vergeleken met het inkomen. U kunt steun krijgen van het Noodfonds als:

  • U een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum heeft. De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • U zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier heeft. De rekening moet (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen zijn.

Als u voldoet aan deze voorwaarden betaalt het Noodfonds een deel van uw maandelijkse energierekening. Een huishouden kan een bijdrage aanvragen voor 6 maanden. Hoe het precies werkt, leest u op de website van het Noodfonds.  Aanvragen is in januari 2024 pas mogelijk. U kunt zich nu al wel alvast opgeven om een bericht te krijgen als het Noodfonds open gaat.

Naar de website noodfondsenergie.nl